Kokemuksia.fi julkaisee Suomessa korkealaatuisia ja aitoja asiakastarinoita yritysten todennetuista asiakkaista.

Ponsse – työntekijäkokemus

Ponsse tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia metsäkoneista kiinnostuneille työnhakijoille

Sanna Mehtonen ja Samuli Juutinen työskentelevät metsäkoneita valmistavalla Ponssella. Globaalisti toimiva yritys on vakuuttanut työnantajana kaksikosta molemmat. Kenen tahansa alasta motivoituneen ja oikean asenteen omaavan tiimipelaajan kannattaakin harkita uraa Ponssella.

Mehtonen työskentelee hydrauliikan esivarustelussa, Juutinen hitsaajana.

– Sanotaanko näin, että aika monipuolista hommaa on. Koneiden rungot ovat sen verran isoja, että niiden rakentamisessa on aika monta vaihetta. Saa hitsata isoa ja pientä saumaa, Juutinen sanoo.

– Valmistamme keskusvoitelujärjestelmiä, venttiilipöytiä ja kaikkea hydrauliikkaan liittyvää. Tarkkaa työtä, pitää keskittyä ja seurata kuvia tarkkaan, Mehtonen kertoo omasta työnkuvastaan.

Työyhteisö, jossa työntekijät viihtyvät

Ponssella on haluttu pitää kiinni siitä, että työntekijöiden puitteet ovat kunnossa. Työturvallisuus, työkalut ja työkaverit ovat kaikki huippuluokkaa.

– Ponssessa houkutti alunperin se, miten paljon olin kuullut yrityksestä hyvää. Ja kyllähän täällä on hyvä tehdä töitä. Työturvallisuusasiat ovat hyvällä mallilla ja työkalut ovat hyvät ja käytännölliset, Mehtonen kertoo.

– Työkaverit ovat mukavia, siellä on vanhempaa ja nuorempaa porukkaa. Vanhemmilla voi olla pidemmältäkin ajalta työkokemusta. Heitä on mukava kuunnella, Juutinen sanoo.

– Minullahan on maailman parhaat työkaverit. Heihin voi luottaa ja tukea saa aina kun sitä tarvitsee, Mehtonen jatkaa.

Uutta oppii jatkuvasti

Ponsse hakee tiimiinsä vahvistuksia jatkuvasti. Kirvestä ei kannata heittää kaivoon, vaikka valmista koulutusta alalle ei löytyisikään.

– Jos joku miettii, että haluaisi hakea tänne töihin, mutta ei ole alan koulutusta tai uskallusta, niin ehdottomasti kannattaa hakea. Kun motivaatio ja asenne ovat kohdallaan, niin ehdottomasti tämän homman kyllä oppii, Mehtonen kiteyttää lopuksi.