Kokemuksia.fi julkaisee Suomessa korkealaatuisia ja aitoja asiakastarinoita yritysten todennetuista asiakkaista.

Uusia asiakkaita referenssivideoiden avulla

VMT Plastic, Virtain Muovityö, on 1972 perustettu perheyritys, joka tuottaa teknisiä muovituotteita teollisuudelle. Hyvin spesifitkin tuotteet, esimerkiksi työkoneiden polttoainesäiliöt ja vesihuoltojärjestelmien osat vaativat läheisen yhteistyön asiakkaiden kanssa.

– Isä perusti tämän aikoinaan autotalliinsa valmistaessaan autojen perään kiinnitettäviä kahdeksankympin lätkiä. Siitä kaikki on alkanut, hymyilee toimitusjohtaja Marja Haapanen. 

Asiakastarinat perinteisen yritysesittelyn sijaan

Kuusi vuotta sitten yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos ja johtoon tuli perheen nuoriso. Markkinointia ei käytännössä ollut ennen sitä ja uusi sukupolvi alkoi sitä rakentamaan ja pohtimaan, mitkä ovat hyviä nykyaikaisia keinoja.

– Uudet kotisivut olivat tietenkin ensimmäinen vaihe ja sinne pohdittiin lisättäväksi yritysesittelyvideota, Haapanen muistelee.

Samoihin aikoihin yritykseen otettiin yhteyttä Kokemuksia.fi:n taholta ja istutettiin kipinä asiakasreferenssivideoiden tuottamisesta.

– Meillä on paljon hyviä asiakkaita ja aloimme pohtimaan, että näiden hienojen tarinoiden ja onnistumisien esiin nostaminen videoiden muodossa voisi olla meidän kaltaisellemme yritykselle parempi vaihtoehto, kuin perinteinen yritysesittely, Haapanen kertoo.

Helppo prosessi tilata uusi sisältö

Nyt vuosien saatossa Kokemuksia.fi on tuottanut VMT:lle jo useampia asiakastarinoita, joita yritys on käyttänyt markkinoinnissaan niin verkkosivuilla kuin myyntitapaamisillakin.

– Se on todella helppo prosessi, kun tilaa uuden videon Kokemuksia.fi:ltä. Meidän ei tarvitse kuin valita asiakasyritys ja sieltä yhteyshenkilö, ilmoittaa hänen tietonsa Kokemuksia.fi:lle. He hoitavat kaiken muun, ja käytännössä saamme paluupostissa uuden videon katsottavaksi. Joka kerta on yllättänyt, miten hyviä asioita videoissa nostetaan esille, vaikka niitä ei sen suuremmin etukäteen suunnitella, Haapanen hymyilee.

– Niitä videoita katsotaan ja ne vakuuttavat uusia asiakkaita siitä, millaista meidän kanssamme toimiminen on. Olemme saaneet ihan uusia asiakkaita niiden avulla, Haapanen päättää.