Kokemuksia.fi julkaisee Suomessa korkealaatuisia ja aitoja asiakastarinoita yritysten todennetuista asiakkaista.

Asiakastestimoniaalit keskeinen osa kansainvälistä kasvua

Leguan Lifts on noin 30-vuotias henkilönostinvalmistaja Pirkanmaalta, Ylöjärveltä. Osa Avant Tecno -konsernia oleva Leguan Lifts on kokenut kovaa kasvua, etenkin kansainvälisesti viimeisten vuosikymmenien aikana.

– 1990-luvun puolivälissä ryhdyttiin rakentamaan itsekulkevia henkilönostimia. Noin 80 prosenttia meidän myynnistämme menee tällä hetkellä vientiin, kertoo yrityksen myynti- ja markkinointijohtaja Jori Mylläri.

Uuteen markkinaan kokemustarinat edellä

Uuteen markkinaan, uuteen maahan tai maanosalle levittäydyttäessä tehokas markkinointi on erittäin tärkeää. Leguan Liftsin tavoitteena on, että uudelta markkina-alueelta on heti alkuun saatava referenssimateriaalia myynnin ja markkinoinnin tueksi.

– Olemme nyt tehneet Kokemuksia.fi:n kanssa yli kymmenen videota kuluneen neljän vuoden aikana. Suurin osa näistä on tehty ulkomailla, aina Australiasta Pohjois-Amerikkaan asti, Mylläri kertoo.

Asiakaskokemus sellaisena, kuin se paikallisen asiakkaan suulla kerrottuna on, on todella tehokas uusia markkinoita vallattaessa. Kone oikeassa, tunnistettavassa ympäristössä, asiakas joka puhuu paikallista kieltä ja kertoo omin sanoin, mitä mieltä on kyseisestä laitteesta tai palvelusta.

Hyötyä myös sisäisesti

– Hyödynnämme näitä materiaaleja myynnin ja markkinoinnin tukena, sekä saamme asiakkailta arvokasta tietoa tuotekehitykseemme. Mistä ominaisuuksista asiakas on pitänyt ja miten hän laitetta omassa ympäristössään käyttää, Mylläri kertoo.

– Lataamme materiaalit omille sivuillemme, sekä facebookiin ja muihin somealustoihin. Lisäksi teemme materiaaleista lyhyempiä videoita sekä kuvapostauksia someen. Käytämme siis todella monipuolisesti materiaaleja. Näitä sisältöjä pystyy hyödyntämään moninkertaisesti enemmän kuin pelkkä yhden julkaisun verran, Mylläri jatkaa.

Yllättynyt Mylläri on siitä, että kuvaajia tuntuu löytyvän mistä maailman kolkasta tahansa. Kokemuksia.fi:n laaja kuvaajaverkosto takaa sen että materiaaleista saadaan paikalliseen kulttuuriin ja korvaan sopivia.

– Haastateltavat ovat joskus olleet huolissaan, että lähetämmekö me jonkun suomalaisen kuvaajan paikalle tai pitääkö hänen puhua englantia. Prosessia on helpottanut se, että olemme voineet sanoa kuvaajan olevan paikallinen ammattilainen joka usein puhuu myös hänen omaa kieltään, Mylläri kiittelee.

Vaivaton kokonaisuus

Prosessi on helppo. Myllärin tarvitsee vain toimittaa Kokemuksia.fi:lle haastateltavan yhteystiedot ja mahdolliset tapauskohtaiset toiveet materiaalien sisältöön joko helppokäyttöisellä aloituspalaverilomakkeella tai tarvittaessa etätapaamisella koordinoinnin kanssa.

– Sen jälkeen tarvitsee vain odotella valmista videota, joka on usein jo viikkojen sisällä meillä markkinoinnin käytettävissä. Meidän ei tarvitse käyttää omaa aikaamme sen prosessin läpiviemiseen, Mylläri kiittelee.

Tuotetut materiaalit toimitetaan myös jälleenmyyjien käyttöön kuhunkin maahan.

– Nämä materiaalit mitä tuotamme Kokemuksia.fi:n kanssa on hyvinkin keskeinen osa meidän digimarkkinointikampanjoita ympäri maailman tällä hetkellä, Mylläri päättää.