Kokemuksia.fi julkaisee Suomessa korkealaatuisia ja aitoja asiakastarinoita yritysten todennetuista asiakkaista.

Hyvät referenssivideot: Mitä niissä tulisi olla?

Yritysten referenssivideot ovat nykyään olennainen osa markkinointistrategiaa – ja hyvästä syystä! Ne eivät ainoastaan tarjoa potentiaalisille asiakkaille arvokasta tietoa yrityksen tarjoamista tuotteista tai palveluista, vaan myös herättävät luottamusta.

Mutta mitkä seikat oikeastaan tekevät referenssivideosta hyvän?

3 asiaa, jotka tekevät referenssivideosta hyvän

1. Aitous ja vapaaehtoisuus

Laadukkaat referenssivideot ovat tehokas keino markkinoida yritystä, sillä ne välittävät vakuuttavasti asiakkaiden aitoja kokemuksia. Näissä videoissa asiakkaan aitous onkin avainasemassa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että asiakkaan tarinat ja kokemukset esitetään hänen omista näkökulmistaan, ilman keinotekoista käsikirjoitusta.

Vapaaehtoisuus korostaa asiakkaan aitoutta ja rehellisyyttä. Kun asiakas jakaa kokemuksensa vapaasti ja omasta näkökulmastaan, se luo katsojalle luottamusta ja vahvistaa videon uskottavuutta. On tärkeää, että referenssivideo vaikuttaa aidolta keskustelulta, ei pelkästään mainokselta.

2. Mielenkiintoa herättävä sisältö

Referenssivideoiden on kyettävä herättämään katsojan mielenkiinto ja erottumaan joukosta. Onnistunut referenssivideo tarjoaa kiinnostavaa sisältöä, joka tempaa katsojan mukaansa heti alusta alkaen. Tärkeää on keskittyä olennaiseen ja tuoda esille ne edut ja ratkaisut, joita yrityksesi tarjoaa.

LUE MYÖS: Kuinka luoda tunne-elämyksiä referenssi- ja asiakastarinavideoilla

Hyvä referenssivideo alkaa koukuttavalla kysymyksellä, joka saa katsojan uteliaaksi. Seuraa asiakkaan tarinan ja kokemusten esittely selkeästi ja elävästi. Tarinankerronnan elementit, kuten visuaaliset kuvitukset, kokemusten yhteydessä tapahtuneet tilanteet tai haastateltavan tunteiden kuvaaminen, auttavat katsojaa eläytymään tarinaan syvemmin.

3. Yhteistyö asiakkaan kanssa

Onnistuneen referenssivideon luomisessa asiakkaan kanssa tehtävä yhteistyö on avainasemassa. Yhteistyön tulisi olla mahdollisimman sujuvaa ja yksinkertaista niin asiakkaalle kuin haastateltaville Tämä varmistaa, että referenssivideo valmistuu vaivattomasti ja täyttää kaikkien osapuolten toiveet.

Referenssivideon tulee heijastaa asiakkaan brändiä ja tukea sitä parhaalla mahdollisella tavalla, ja juurikin tästä syystä jokainen video on räätälöity vastaamaan yrityksen tarpeita ja tavoitteita.

Uskomme vahvasti yhteistyön merkitykseen ja siihen, että parhaat referenssivideot syntyvät yhdessä asiakkaan kanssa.